Desert ornamental

Se bat albusurile, se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom si se mai bat pana cand compozitia capata un aspect lucios. Se unge o tava cu u

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • o cana de zahar
  • o lingurita de esenta de rom
  • 300 g mandarine din compot
  • 4 linguri de gem de caise
  • 250 g inghetata de vanilie
  • 18 fursecuri rotunde cu stafide
  • o lingura de unt

Mod de preparare

Se bat albusurile, se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom si se mai bat pana cand compozitia capata un aspect lucios. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu faina si cu ajutorul unui cornet, se asaza cercuri cu diametrul de aproximativ cinci centimetri. Se introduce tava in cuptorul incins si se coace, tinand usa cuptorului intredeschisa, ca sa nu se arda, timp de 40-45 de minute. Cand sunt gata, se desprind din tava cu grija si se Iasa la racit.

Se ung fursecurile cu gem de caise. Se fixeaza pe fiecare fursec cate un cerc de bezea, care se unge si el cu gem. Deasupra se fixeaza al doilea cerc, iar in mijloc se asaza doua feliute de mandarine din compot si se umple golul cu inghetata de vanilie.
Se poate servi cu frisca.

Alte retete dulciuri recomandate

Ciocolata de casa

Tarta cu fructe

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec la cana cu Nutella

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Pentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...

Ostropel de pui cu tomate si usturoi
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

O supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel
Cele mai apreciate rețete
Rogolah, cornulete foarte fragede
1
Preparate dulci

Rogolah, cornulete foarte fragede

Rogolah este o reteta culinara minunata de cornulete foarte fragede, umplute cu nuca si scortisoara. Cornuletele se pot umple...

Rogolah, cornulete foarte fragede
Tort cu branza si frisca
2
Torturi

Tort cu branza si frisca

1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...

Tort cu branza si frisca
Chec cu morcov, nuca si stafide
3
Checuri

Chec cu morcov, nuca si stafide

Acest chec este unul din deserturile favorite ale familiei mele. Reteta am invatat-o de la soacra mea, cu multi ani in urma....

Chec cu morcov, nuca si stafide
Prajitura alba cu crema de ness
4
Prajituri

Prajitura alba cu crema de ness

Aceasta reteta de prajitura cu crema de ness este delicioasa, cu blat crocant cu cocos. Este o prajitura foarte aspectuoasa,...

Prajitura alba cu crema de ness
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
5
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Parteneri
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa