Se amesteca ouale cu lingura de apa, se adauga zaharul si stropul de vanilie si se bate totul foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si
Se amesteca ouale cu lingura de apa, se adauga zaharul si stropul de vanilie si se bate totul foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam totul bine. Adaugam faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut trebuie sa nu fie lichid dar nici tare, insa suficient ca sa-l putem modela. Cu mainile unse cu putin ulei, din aluat se formeaza bilute de aproximativ 3 cm diametru si se aseaza la distanta pe hartia de copt intrucat fursecurile cresc la coacere. Se poate vedea ca aluatul nu este foarte tare deoarece initial pe tava am pus bilute, care in scurt timp s-au aplatizat un pic. Le coacem in cuptor preincalzit la 170-180 grade Celsius, prima tava 6 minute, a doua tava - 5 minute. Asa aratau in cuptor dupa 4 minute (vezi fotografie) Fursecurile nu trebuie sa fie rumenite, au culoare palida si sunt putin crapate. Se pot scoate din tava dupa 3 minute si se lasa sa se raceasca bine.
Pentru "finisare" vom incalzi putin gemul de caise si eventual vom baga putin mixerul batz - ca sa sfaramam eventualele bucatele de fructe. Fursecurile reci le vom da prima data prin gem, iar apoi prin nuca de cocos. Sunt gata de a fi puse putin la pastrare.
Pentru ca se servesc dupa cateva ore (5-8 ore) cand de la gem - se vor imuia, vor deveni pufoase si vor avea un gust divin. Pofta buna!
Reteta propusa pe forum de seima.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii