Fursecuri arabesti

Se amesteca ouale cu lingura de apa, se adauga zaharul si stropul de vanilie si se bate totul foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Fursecuri arabesti

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 1 lingura apa
  • 120 ml ulei
  • 120 gr zahar
  • 5 lingurita rasa - praf de copt
  • vanilie (pun cate o picatura de concentrat)
  • 300 gr faina
  • Pentru finisaj:
  • 1 borcanel de gem de caise (eu folosesc gem fara zahar sau cu procent de zahar scazut)
  • 150-200 gr fulgi nuca de cocos

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu lingura de apa, se adauga zaharul si stropul de vanilie si se bate totul foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam totul bine. Adaugam faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut trebuie sa nu fie lichid dar nici tare, insa suficient ca sa-l putem modela. Cu mainile unse cu putin ulei, din aluat se formeaza bilute de aproximativ 3 cm diametru si se aseaza la distanta pe hartia de copt intrucat fursecurile cresc la coacere. Se poate vedea ca aluatul nu este foarte tare deoarece initial pe tava am pus bilute, care in scurt timp s-au aplatizat un pic. Le coacem in cuptor preincalzit la 170-180 grade Celsius, prima tava 6 minute, a doua tava - 5 minute. Asa aratau in cuptor dupa 4 minute (vezi fotografie) Fursecurile nu trebuie sa fie rumenite, au culoare palida si sunt putin crapate. Se pot scoate din tava dupa 3 minute si se lasa sa se raceasca bine.

Pentru "finisare" vom incalzi putin gemul de caise si eventual vom baga putin mixerul batz - ca sa sfaramam eventualele bucatele de fructe. Fursecurile reci le vom da prima data prin gem, iar apoi prin nuca de cocos. Sunt gata de a fi puse putin la pastrare.


Pentru ca se servesc dupa cateva ore (5-8 ore) cand de la gem - se vor imuia, vor deveni pufoase si vor avea un gust divin. Pofta buna!

Reteta propusa pe forum de seima.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa