Fursecuri cu ciocolata

Se rupe ciocolata in bucatele, se adauga doua linguri de lapte si se topeste intr- un vas Ia bain-marie. Se freaca untul spuma cu zaharul,se adauga do

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 200 g ciocolata
  • o cana si jumatate de zahar
  • 2 cani de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 5 galbenusuri
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 200 g stafide
  • 3 linguri de rom
  • 2 linguri de lapte

Mod de preparare

Se rupe ciocolata in bucatele, se adauga doua linguri de lapte si se topeste intr- un vas Ia bain-marie. Se freaca untul spuma cu zaharul,se adauga doua linguri de cacao si se toarna ciocolata topita, putin cate putin, amestecand. Se incorporeaza galbenusurile pe rand, stafidele, romul si zaharul vanilat. Se adauga faina si se framanta aluatul bine. Se pun gramajoare intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se tine 20-25 de minute la cuptor, la foc potrivit. Cand sunt gata, se scot si se lasa la racit. Se topeste restul de ciocolata intr-un vas la bain-marie si cu aceasta glazura se stropesc fursecurile, care se servesc pe un platou.
Alte dulciuri retete recomandate

Ciocolata de casa

Tarta cu visine

Spuma de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc