Fursecuri cu drojdie de bere

Se bat putin ouale cu zaharul si vanilia. Se adauga drojdia amestecata cu smintina separat, apoi untul si faina. Se framinta bine, se lasa aluatul la

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 200 gr faina
  • 100 gr. zahar
  • 1 lingurita drojdie
  • 1 lingura smintina
  • 2 oua
  • vanilie
  • 150-200 gr marmelada

Mod de preparare

Se bat putin ouale cu zaharul si vanilia. Se adauga drojdia amestecata cu smintina separat, apoi untul si faina. Se framinta bine, se lasa aluatul la loc rece timp de 20-25 minute, apoi se intinde o foaie subtire care se taie cu paharul de apa, in rotogoale. Se unge doua treimi din fiecare rotogol cu marmelada, impaturindu-l apoi in trei si avind grija ca pe deasupra sa fie treimea neunsa cu marmelada. Se asaza in tava la distanta ca sa aiba loc sa creasca, se lasa 5-10 minute in tava apoi se unge fiecare cu putin ou batut si se da la cuptor la foc potrivit, lasind sa se rumeneasca putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci