Fursecuri cu gem de piersici

Se pregatesc toate ingredientele, apoi tavile cu hartie de copt (sau unse cu margarina). Amestecam impreuna zaharul cu margarina, oul si coaja de port

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Fursecuri cu gem de piersici

Ingrediente

  • 100 gr zahar
  • 250 gr margarina pentru copt
  • 450 - 500 gr faina
  • 1 ou intreg
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare (varf de cutit)
  • coaja rasa de la o portocala
  • 50 ml lapte
  • pentru umplutura
  • 225 gr gem de piersici/caise
  • pentru glazura
  • 50 gr zahar
  • putin lapte

Mod de preparare

Se pregatesc toate ingredientele, apoi tavile cu hartie de copt (sau unse cu margarina).

Amestecam impreuna zaharul cu margarina, oul si coaja de portocala pana se amesteca bine.

Apoi adaugam faina, praful de copt si sarea, dupa care amestecam bine in continuare.

Adaugam si laptele la sfarsit iar dupa ce amestecam putin cu furculita procedam in continuare manual si a rezultat o coca pe care am impartit'o in 2 bucati egale, una am pus-o la frigider pana m-am ocupat de cealalta.

Am intins'o pe o hartie de copt sa nu murdaresc blatul (multumesc poca pentru pont) cam la 3 mm grosime, o foaie subtire. ATENTIE! Daca nu folosti ca mine hartia de copt, as recomanda sa se folositi in coca doar 450 gr. faina iar cu restul sa va ajutati la intins. Eu am avut nevoie doar de f putin faina sa nu se prinda de foaie.

Programam cuptorul sa se incalzeasca la 200 grade C.

Decupam cerculete din coca cu ajutorul unui pahar sau a unei cesti.

Punem in centrul cerculetelor jumatate de lingurita de gem.

Se inchidem bine cu degetele, avand grija sa facem forme frumoase si egale, si sa le inchidem foarte bine.

Le punem in cuptor la 200 gr C si le lasam pentru 10 minute (fix).

Le scoate si le lasam sa se raceasca in tava.


Pofta buna!

Reteta Fursecuri cu gem de piersici a fost propusa de Una_ pe forum culinar.ro

Alte retete de fursecuri gasiti aici:

Stelute si inimioare cu banane,

Spitzbuben - fursecuri de craciun,

Trandafirasi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Gogosi pufoase la cuptor
Bucataras.RO

Gogosi pufoase la cuptor

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

Gogosi pufoase la cuptor
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
4 pere 100 gr brânză gorgonzola DOP 30 gr miere Miez de nucă Câteva fire de cimbru proaspăt Piper După... citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola