Fursecuri cu iaurt

Fursecuri cu iaurt, este o reteta simpla de prajituri. Pentru a pregati aceste prajituri aveti nevoie de faina, zahar, iaurt, oua, unt si altele

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu iaurt

Ingrediente

  • •50 g unt
  • •1 galbenus de ou
  • •2 linguri zahar farin
  • •esenta de vanilie
  • •150 g iaurt
  • •un praf de sare
  • •2 lingurite praf de copt
  • •aprox. 250 g faina
  • Pentru decor:
  • •1 albus
  • •3 linguri zahar
  • •2 picaturi cu zeama de lamaie

Mod de preparare

Cernem faina intr-un castron, impreuna cu praful de copt. Facem o adancitura in mijloc si punem sarea, untul moale, galbenusul, iaurtul, esenta si zaharul. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat potrivit de moale. Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-o foaie groasa de 4-5 mm.
Decupam formele dorite.
Pentru decor:
Batem bine albusul cu zeama de lamaie si zaharul adaugat treptat, pana obtinem o bezea lucioasa. O punem intr-un pos si decoram fursecurile. Le asezam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Incingem inainte cuptorul si coacem fursecurile timp de 15-20 min. pana se rumenesc.


Se servesc la desert cu ceai sau cafea. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori