Fursecuri cu lime sunt niste prajiturele delicioase pentru care aveti nevoie de unt, amidon, lamaie verde, ou, esenta de vanilie, faina
Intr-un castron mai mare mixam la viteza maxima untul impreuna cu zaharul pana cand obtinem o crema pufoasa. Adaugam coaja de lamaie verde, sucul de lamaie verde si esenta de vanilie.
Intr-un castron mai mic amestecam faina, amidonul si sarea. Adaugam acest mix de faina la crema de unt si amestecam pana obtinem un aluat compact.
Impartim aluatul in 2 bucati si le transferam pe hartii de copt. Cu ajutorul hartiilor modelam 2 suluri cu diametrul de 2 cm.
Punem sulurile de aluat la congelator (pentru 30 de minute) sau la frigider (pentru o ora).
Scoatem sulurile de aluat de la rece, le desfacem din hartia de copt si taiem din ele felii groase de 1/2 cm. Feliile astfel obtinute le punem in tava de copt si le introducem la cuptorul incins pentru 15 minute. Sunt gata atunci cand au capatat o culoare usor galbuie. Le scoatem pe un gratar sa se raceasca usor, dar nu sa se raceasca complet! Cat inca sunt calde, le dam prin zahar pudra si le asezam pe un platou.
Au un gust minunat de lamaie verde.
Sunt perfecte alaturi de un ceai.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii