Pentru a prepara aceasta reteta delicioasa de fursecuri cu marmelada sunt necesare urmatoarele ingrediente: marmelada, unt, faina, smantana, drojdie de bere, oua, vanilie.
Se bat putin ouale cu zaharul si vanilia taiata foarte fin. Se adauga drojdia amestecata cu smantana separat, apoi untul si faina. Se framanta bine, se lasa aluatul la loc rece timp de 20—25 min, apoi se intinde o foaie subtire care se taie cu paharul de apa, in rotocoale.
Se unge doua treimi din fiecare rotocol cu marmelada, impaturandu-l apoi in trei si avand grija ca pe deasupra sa fie treimea neunsa cu marmelada. Se aseaza in tava la distanta ca sa aiba loc sa creasca, se lasa 5—10 min in tava apoi se unge fiecare cu putin ou batut si se da la cuptor la foc potrivit, lasand sa se rumeneasca putin.
Se servesc pudrate cu zahar.
Alte retete recomandate:
Fursecuri cu cafea
Fursecuri cu malai si susan
Fursecuri cu seminte de floarea soarelui
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii