Fursecuri cu ovaz, ciocolata si merisoare - Reteta video

Fursecurile fragede cu ovaz, ciocolata si merisoare sunt la fel de binevenite in perioda Craciunului, dar si in restul anului, de cate ori ai pofta sa rontai ceva.

Portii
20
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina alba
  • 200 g faina de ovaz
  • 50 g tarate de ovaz
  • 250 g unt moale
  • 300 g zahar brun
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • 100 g miez de nuca
  • 80 g ciocolata neagra
  • 100 g merisoare
  • un praf de sare
  • 1 lingurita extract vanilie

Mod de preparare

Mai intai, mixeaza untul moale cu zaharul, pana devine cremos. Pune apoi pe rand cate un ou, mixand in continuare. Adauga vanilia. Amesteca intr-un bol faina alba, faina de ovaz, taratele de ovaz, un praf de sare si praful de copt. E mai simplu sa amesteci ingredientele daca folosesti un robot de bucatarie. Adauga putin cate putin in compozitie si mixeaza la viteza mica, pana se incorporeaza bine. Muta amestecul intr-un bol si pune miezul de nuca, ciocolata si merisoarele, apoi omogenizeaza lejer cu o spatula. Cu ajutorul unei linguri, pune gramajoare de aluat in tava, pe hartie de copt si lasa putin spatiu intre ele, ca sa nu se lipeasca. Coace fursecurile la 180 de grade, cam 15 minute, pana se umfla usor si se rumenesc putin la baza Scoate-le cu grija, cu o spatula, si lasa-le la racit Fursecurile cu ovaz sunt foarte fragede si absolut delicioase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura cu crema caramel
2
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
3
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Iahnie de fasole cu ciolan
4
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Poale-n brau (branzoaice)
5
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Parteneri
Tarte cu ton si oua
Bucataras.RO

Tarte cu ton si oua

Pentru iubitorii de peste, pot sa zic ca sunt niste tarte foarte bune si consistente. Cum le faci, cum se mananca, cel putin...

Tarte cu ton si oua
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori