Fursecuri cu rom

Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga oul si se mai freaca pina incepe sa faca basici. Se pune romul, zaharul vanilat si nucile, apoi se framint

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 pahar unt proaspat
  • 1/3 pahar zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 paharel rom
  • ¼ pahar nuci pisate marunt
  • 1 praf zahar vanilat
  • faina cit cuprinde
  • 1 ou pentru uns
  • 2-3 lingurite zahar tos

Mod de preparare

Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga oul si se mai freaca pina incepe sa faca basici. Se pune romul, zaharul vanilat si nucile, apoi se framinta cu faina necesara pentru a obtine un aluat potrivit de tare. Se lasa aluatul lucrat 20-30 minute la rece, apoi foarte repede se intinde o foaie de 1cm grosime, se taie cu paharul sau formele de fursecuri, se unge fiecare cu ou, se presara cu zahar si se asaza in tava de copt unsa. Se da la cuptorul bine infierbintat, intretinind un foc potrivit Se scot din tava fierbinti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci