Fursecuri cu rom

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de fursecuri cu rom, sunt necesare urmatoarele ingrediente: rom, unt, zahar, ou, nuci, faina, zahar vanilat, zahar tos.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 pahar unt proaspat
  • 1/2 pahar zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 paharel rom
  • 1/2 pahar nuci pisate marunt
  • 1 praf zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • 1 ou pentru uns
  • 2—3 lingurite zahar tos.

Mod de preparare

Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga oul si se mai freaca pana incepe sa faca basici. Se pune romul, zaharul vanilat, nucile si se framanta cu faina necesara pentru a obtine un aluat potrivit de tare.

Se lasa aluatul lucrat 20—30 min la rece apoi foarte repede se intinde o foaie de 1 cm grosime, se taie cu paharul sau formele de fursecuri, se unge fiecare cu ou, se presara cu zahar si se aseaza in tava de copt unsa. Se da la cuptorul bine infierbintat, la foc potrivit. Se scot din tava fierbinti.


Se servesc pudrate cu zahar.

Alte retete recomandate:

Spuma de capsuni

Prajitura cu visine

Pandispan pufos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc