Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de fursecuri cu stafide si migdale sunt necesare urmatoarele ingrediente: stafide, migdale, unt, zahar, oua, faina, coaja de lamaie.
Se freaca untul cu zaharul pana se albeste. Se pun galbenusurile unul cate unul frecand cu lingura neincetat, apoi coaja rasa de lamaie, migdalele pisate si stafidele, iar la urma, putin cate putin se adauga faina. In pasta obtinuta se pun albusurile batute spuma, amestecand putin si foarte usor cu lingura.
Se pune compozitia intr-o tava de copt unsa si presarata cu putina faina si se da la cuptor la foc potrivit. Cand este gata se lasa sa se raceasca, cateva minute, apoi cu un cutit bine ascutit se taie in romburi sau patrate mici. Se lasa sa se raceasca complet in tava apoi se aseaza pe o farfurie sau un platou.
Se servesc cu zahar pudra presarat.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu branza de vaci
Prajitura cu capsuni
Tort diplomat
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii