Fursecuri de iarna

Fursecuri fragede pentru sărbători si numai. Reteta de iarna.

Portii
8
Timp pregatire
140 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Fursecuri de iarna

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 225 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 1 galbenus crud
  • 2 galbenusuri fierte
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • un praf de sare
  • gem de cirese
  • zahar pudra

Mod de preparare

Freacăm untul cu zahărul pudra, apoi adaugăm galbenușul crud și cele fierte pasate,esența vanilată și făina amestecată cu sarea.

Frământăm aluatul până se desprinde de pe măini, îl înfășurăm în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 2 ore.

Întindem aluatul pe masa presărată cu făină, îl decupăm în forme de crăciun (stea, braduț, clopoțel. etc.) și așezăm fursecurile în tava tapetată cu hârtie de copt.

Le coacem circa 10-12 minute la 180 de grade.

Le lăsăm să se răcească apoi le lipim două căte două cu dulceață și apoi le pudrăm cu zahăr pudră.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori