Fursecuri pentru Paste cu cacao

Fursecurile cu cacao sunt delicioase si perfecte pentru masa de Pasti. Fursecurile seamana cu un cuib si sunt decorate cu crema de ciocolata si oua de zahar.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri pentru Paste cu cacao

Ingrediente

  • Fursecuri:
  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 3 lg apa (eu am pus 6 lg- era cam dur aluatul si sfaramicios la intins)
  • 300 g faina
  • 50 g cacao
  • 3g praf de copt
  • esenta rom
  •  
  • Crema de ciocolata:
  • 6 oz ciocolata amaruie tocata=175 g
  • 1 cup smantana
  • 1 lgt ness
  •  
  • Pentru decor:
  • 2 cup nuca de cocos
  • oua mici din ciocolata
  • bombonele

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul pana devine pufos, se adauga si aromele, apoi apa si galbenusurile, amestecand bine. Cerneti faina impreuna cu praful de copt  si cacao si adaugati in compozitia de unt. Amestecati bine, pana obtineti un aluat omogen si pufos. Din aluatul de fursecuri am format un rulou de 6,5 cm grosime, pe care l-am lasat la frigider pana s-a intarit, ruland din cand in cand pentru a avea forma cilindrica. Apoi am taiat felii de 0,6 cm grosime si le-am copt 8 minute la 180 gradeC.

Pentru crema amestecam ciocolata tocata, cu smantana si nessul si dizolvam pe baie de abur pana se topeste ciocolata. Racim si apoi batem pana formeaza varfuri.

Punem ganache-ul in posh/punga si cu un varf rotund formam un cerc pe marginea fursecurilor.

Trecem fiecare fursec prin cocos, cu partea cu crema de ciocolata in jos, sa se prinda cocosul de crema de ciocolata. Se formeaza o bordura, ca un cos, pe care apoi il umplem cu puisori si oua :).

Reteta de fursecuri pentru Paste a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.



Serviti fursecurile cu cacao pe masa de Paste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide