Fursecuri dulci cu miere

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi se adauga mierea calduta, untul, coaja rasa de lamaie, praful de copt stins cu zeama de lamaie, sare, scort

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 200 gr miere
  • 300 gr zahar tos
  • 50 gr unt
  • 3-4 oua
  • 200 gr miez de nuca
  • 1 lamaie
  • 1 jumatate pachetel praf de copt
  • sare
  • scortisoara
  • ienibahar
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi se adauga mierea calduta, untul, coaja rasa de lamaie, praful de copt stins cu zeama de lamaie, sare, scortisoara, ienibaharul si zaharul vanilat. Se adauga la final faina si se framanta bine aluatul, dupa care se lasa in repaus 2 ore. Se intinde apoi o foaie de 1 cm grosime, se decupeaza diferite forme, se ung cu albus de ou, se presara cu miez de nuca, amestecata cu zahar. Se pun formele in tava si se lasa la rumenit, la foc mic.
Se servesc dupa 2-3 zile.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Cozonac moldovenesc

Fursecuri de Craciun

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori