Fursecuri fragede glazurate si decorate

se pot pastra in cutie de metal pentru mai multe zile, raman fragede si proaspete

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Fursecuri fragede glazurate si decorate

Ingrediente

  • 500-550 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 300 gr. unt gras
  • 3 oua mari de casa
  • 1 esenta cu Aroma de vanilie
  • 1 plic parf de copt
  • 1 lingura Pudra de cacao
  • un paf de sare
  • 300 gr. zahar tos
  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • 50 gr. frisca lichida
  • fistic prajit, nesarat
  • bombonele colorate
  • cristale colorate de zahar

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Mixam ouale cu zaharul, praful de sare si untul. Adaugam praful de copt si esenta de vanilie. Incorporam faina, vom obtine un aluat gras, ferm. Pe masa de lucru presaram pudra de cacao, apoi trecem aluatul peste pudra, ne jucam astfel putin cu el, pana obtinem un efect marmorat. Dam aluatul la rece pentru 1 ora. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Intindem aluatul pe masa de lucru infainata in strat de 1/2cm. Decupam fursecurile in formele dorite, apoi le asezam in tavi captusite cu folie de teflon sau hartie de copt. Dam tavile la cuptor pentru 20 minute, apoi scoatem fursecurile pe un gratar la racit. Pentru glazura topim ciocolata in frisca lichida la foc mic intr-o craticioara. Ungem fursecurile cu glazura, apoi le decoram dupa inspiratie cu fistic, bombonele colorate si cristale de zahar. Pofa buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc