se pot pastra in cutie de metal pentru mai multe zile, raman fragede si proaspete
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Mixam ouale cu zaharul, praful de sare si untul. Adaugam praful de copt si esenta de vanilie. Incorporam faina, vom obtine un aluat gras, ferm. Pe masa de lucru presaram pudra de cacao, apoi trecem aluatul peste pudra, ne jucam astfel putin cu el, pana obtinem un efect marmorat. Dam aluatul la rece pentru 1 ora. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Intindem aluatul pe masa de lucru infainata in strat de 1/2cm. Decupam fursecurile in formele dorite, apoi le asezam in tavi captusite cu folie de teflon sau hartie de copt. Dam tavile la cuptor pentru 20 minute, apoi scoatem fursecurile pe un gratar la racit. Pentru glazura topim ciocolata in frisca lichida la foc mic intr-o craticioara. Ungem fursecurile cu glazura, apoi le decoram dupa inspiratie cu fistic, bombonele colorate si cristale de zahar. Pofa buna!
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantanaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructeIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legume
Comentarii