Fursecuri regale cu gem

Stim ca britanicii sunt innebuniti dupa sarbatori si dupa suveniruri. Cu ocazia jubileului, unele dintre suvenirurile dulci au luat forma unor coroane cu gem. Fursecurile sunt perfecte langa o cana cu ceai.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri regale cu gem

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 100 g zahar
  • 350 g faina
  • coaja de la o lamaie
  • gem

Mod de preparare

Pentru fursecurile cu regale cu gem, se freaca untul spuma cu zaharul, apoi se pune faina si coaja de lamaie.

Se framanta bine aluatul, se da la rece 30 de minute, dupa care se imparte in doua, si se intinde in doua foi. Cu o forma speciala (dupa preferintele fiecaruia) se decupeaza prima data baza fursecurilor (coroana plina),  dupa care se decupeaza partea de sus a fursecurilor.

Se dau la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute, dupa care se asambleaza dupa cum urmeaza:

o bucata de coroana plina se unge cu gem si se lipeste cu alt fursec copt pentru partea de deasupra.


Fursecurile regale cu gem se servesc dupa ce s-au racit alaturi de o cana de ceai negru cu lapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc