Se curata cartofii , se spala, se tai cubulete si se pun la fiert. Intre timp se spala prunele si se scot samburii. Se zdrobesc cartofii si se lasa
Se curata cartofii , se spala, se tai cubulete si se pun la fiert. Intre timp se spala prunele si se scot samburii. Se zdrobesc cartofii si se lasa sa se raceasca. Se pun la fiert intr-o cratita mare cca 5 litri de apa. Se amesteca cartofii cu faina, 30 gr unt si sare si se framanta bine. Se intinde aluatul sa aibe o grosime de cca 5 mm si se tai cubulete de 6x 6cm. In fiecare patrat se pune cate o pruna si se presara cu scortisoara. Se iau in palma si se formeaza mingiute din ele. Aveti grija ca aluatul sa acopere pruna in intregime. Cu grija se pun gomboturile in apa fierbinte si se lasa pana se ridica ele la suprafata, atunci se mai tin la fiert cca 3-5 minute. Intre timp se prajeste pesmetul in untul ramas. Se scot din apa se scurg si se prec prin scortisoara amestecata cu zahar.
Alte retete recomandate
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii