1.Graham crakers Am amestecat faina, zaharul brun, bicarbonatul si sarea. Am adaugat untul si am amestecat pana am obtinut faramituri. Separat am ame
1.Graham crakers Am amestecat faina, zaharul brun, bicarbonatul si sarea. Am adaugat untul si am amestecat pana am obtinut faramituri. Separat am amestecat mierea cu laptele si vanilia si le-am adaugat in faina, obtinand un aluat lipicios. Am rasturnat pe masa presarata cu faina si am format un dreptunghi de 3 cm grosime, am invelit aluatul in folie si l-am lasat la frigider pana a 2-a zi (minim 2h). Am intins aluatul in foaie de 3 mm grosime, direct pe hartia de copt, apoi am taiat dreptunghiuri de 8x6cm, la distanta de 2-3 cm intre ele. Am presarat zaharul amestecat cu scortisoara (trebuiau racite pana se intareau ~30 minute, eu am sarit peste) si le-am copt 12 minute, la 175 grade C- pana s-au rumenit usor. Se pot uni cate doua, cu o crema de branza, zahar pudra si unt. Eu le-am facut cu marshmallow. 2. Marshmallows Am fiert zaharul cu apa, pana s-a dizolvat. Reteta spune ca se amesteca gelatina cu siropul fierbinte. Am luat de pe foc, am racorit si apoi am adaugat gelatina, dizolvata la microunde/pe baie de abur -deoarece am folosit foi si granule, in amestec (atentie la tipul de gelatina folosit si la temperaturi, se pot distruge proprietatile prin fierbere, de obicei e precizat pe pachet ce temperaturi suporta). Am mixat bine si dupa ce siropul s-a albit am adaugat esenta si putin colorant si am continuat sa mixez pana s-a intarit. Apoi am turnat in tava de 21x30 cm, tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Am lasat sa se intareasca apoi am taiat cu un cutit cu lama unsa cu ulei. Pentru ca i-am folosit pentru biscuitii graham, nu i-am trecut prin zahar pudra, doar am format sandwich-urile.
Pofta buna! Reteta Graham crakers a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaPlăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii