1.Graham crakers Am amestecat faina, zaharul brun, bicarbonatul si sarea. Am adaugat untul si am amestecat pana am obtinut faramituri. Separat am ame
1.Graham crakers Am amestecat faina, zaharul brun, bicarbonatul si sarea. Am adaugat untul si am amestecat pana am obtinut faramituri. Separat am amestecat mierea cu laptele si vanilia si le-am adaugat in faina, obtinand un aluat lipicios. Am rasturnat pe masa presarata cu faina si am format un dreptunghi de 3 cm grosime, am invelit aluatul in folie si l-am lasat la frigider pana a 2-a zi (minim 2h). Am intins aluatul in foaie de 3 mm grosime, direct pe hartia de copt, apoi am taiat dreptunghiuri de 8x6cm, la distanta de 2-3 cm intre ele. Am presarat zaharul amestecat cu scortisoara (trebuiau racite pana se intareau ~30 minute, eu am sarit peste) si le-am copt 12 minute, la 175 grade C- pana s-au rumenit usor. Se pot uni cate doua, cu o crema de branza, zahar pudra si unt. Eu le-am facut cu marshmallow. 2. Marshmallows Am fiert zaharul cu apa, pana s-a dizolvat. Reteta spune ca se amesteca gelatina cu siropul fierbinte. Am luat de pe foc, am racorit si apoi am adaugat gelatina, dizolvata la microunde/pe baie de abur -deoarece am folosit foi si granule, in amestec (atentie la tipul de gelatina folosit si la temperaturi, se pot distruge proprietatile prin fierbere, de obicei e precizat pe pachet ce temperaturi suporta). Am mixat bine si dupa ce siropul s-a albit am adaugat esenta si putin colorant si am continuat sa mixez pana s-a intarit. Apoi am turnat in tava de 21x30 cm, tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Am lasat sa se intareasca apoi am taiat cu un cutit cu lama unsa cu ulei. Pentru ca i-am folosit pentru biscuitii graham, nu i-am trecut prin zahar pudra, doar am format sandwich-urile.
Pofta buna! Reteta Graham crakers a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii