Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se amesteca cu razatura de portocala si se incorporeaza usor in albusuri.Se cerne f
Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se amesteca cu razatura de portocala si se incorporeaza usor in albusuri.Se cerne faina deasupra,se amesteca usor de jos in sus supa care cu ajutorul unui pos cu dui se toarna mici cerculete cu diametru de 5 cm pe hartie de copt. Se coc la foc moderat.
Preparare crema
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun la fiert pe baie de apa pana incepe sa se spumeze. Se dau deoparte si se adauga gelatina care intre timp am hidratat-o in 50 ml apa rece.Se amesteca energic pana ce gelatina se dizolva complet. Temperam amestecul de ou si gelatina si-l adaugam peste frisca batuta bine.Aromatizam crema cu esenta vanilie si
razatura de portocala.
Glazura
Frisca impreuna cu ciocolata si untul se pun pe baie de apa pana ce se topesc Se omogenizeaza foarte bine.
Siropul
Se fierbe apa cu zaharul. Dupa ce s-a racit se aromatizeaza cu esenta de vanilie si fasii din coaja de portocale
Asamblare
Cojile se trec prin sirop si se aseaza pe un platou.Cu ajutorul unui pos cu sprit mare turnam crema care intre timp a inceput sa prinda consistenta,asezam a doua coaja ,iar deasupra turnam un mot generos de crema.
Se dau la rece pentru o ora dupa care le glasam cu glazura de ciocolata. Reteta Indiene cu frisca a fost propusa de lorynov pe forum culinar.ro
Alte retete de fursecuri gasiti aici:
Stelute si inimioare cu banane,
Spitzbuben - fursecuri de craciun,
Trandafirasi
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii