Indiene cu frisca

Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se amesteca cu razatura de portocala si se incorporeaza usor in albusuri.Se cerne f

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Indiene cu frisca

Ingrediente

  • Coji
  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • 3 lg faina
  • Razatura de portocale
  • Crema
  • 250 ml frisca
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • ½ plic gelatina(5 gr)
  • esenta vanilie
  • razatura portocale
  • Sirop
  • 100gr zahar
  • 150 ml apa
  • esenta vanilie(fiola)
  • coaja de portocale
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca
  • 20 gr unt

Mod de preparare

Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se amesteca cu razatura de portocala si se incorporeaza usor in albusuri.Se cerne faina deasupra,se amesteca usor de jos in sus supa care cu ajutorul unui pos cu dui se toarna mici cerculete cu diametru de 5 cm pe hartie de copt. Se coc la foc moderat.

Preparare crema

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun la fiert pe baie de apa pana incepe sa se spumeze. Se dau deoparte si se adauga gelatina care intre timp am hidratat-o in 50 ml apa rece.Se amesteca energic pana ce gelatina se dizolva complet. Temperam amestecul de ou si gelatina si-l adaugam peste frisca batuta bine.Aromatizam crema cu esenta vanilie si

razatura de portocala.

Glazura

Frisca impreuna cu ciocolata si untul se pun pe baie de apa pana ce se topesc Se omogenizeaza foarte bine.

Siropul

Se fierbe apa cu zaharul. Dupa ce s-a racit se aromatizeaza cu esenta de vanilie si fasii din coaja de portocale

Asamblare

Cojile se trec prin sirop si se aseaza pe un platou.Cu ajutorul unui pos cu sprit mare turnam crema care intre timp a inceput sa prinda consistenta,asezam a doua coaja ,iar deasupra turnam un mot generos de crema.


Se dau la rece pentru o ora dupa care le glasam cu glazura de ciocolata. Reteta Indiene cu frisca a fost propusa de lorynov pe forum culinar.ro

Alte retete de fursecuri gasiti aici:

Stelute si inimioare cu banane,

Spitzbuben - fursecuri de craciun,

Trandafirasi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci