Inimioare cu caramel

Inimioarele cu caramel sunt niste fursecuri delicioase pe care le puteti face presoanelor dragi. Pentru aceasta reteta de fursecuri aveti nevoie de faina, praf de copt, zahar brun, oua, nucsoara, esenta de vanilie.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Inimioare cu caramel

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 varf de lingurita praf de copt
  • 150 g unt
  • 125 g zahar brun
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf nucsoara
  • un praf sare
  • Pentru caramel
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar neaparat brun!
  • 180 ml frisca lichida
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita esenta vanilie

Mod de preparare

Faina impreuna cu praful de copt se pune intr-un castron si se amesteca. Intr-un alt castron se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul brun si zaharul vanilat. Se mixeaza bine dupa care se adauga oul, sarea si nucsoara. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pana se obtine un aluat compact. Se inveleste in folie alimentara si se lasa sa se odihneasca la frigider 30 minute.

Pentru caramel:

zaharul brun se pune intr-o tigaie mica si se caramelizeaza zaharul, se adauga apoi untul, se mai amesteca dupa care se adauga frisca lichida, sarea si esenta de vanilie. Mai fierbem 5 minute pana obtinem un sos consistent. Caramelul obtinut il lasam la racit.

Din aluatul de la frigider intindem o foaie din care decupam inimioare. Le punem pe tava acoperita cu hartie de copt si dam la cuptorul incins pentru 10 minute. Lasam inimioarele sa se raceasca. Repartizam caramelul (daca intre timp s-a intarit prea tare, il punem din nou pe foc cateva secunde si revine la starea lui fluida) pe o jumatate din inimioarele coapte. Acoperim cu celelate inimioare, presam usor si lasam sa se intareasca caramelul.


inimioarele cu caramel se servesc alaturi de o ceasca de ceai ori cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Papricas de pui unguresc

Papricas de pui unguresc

Aceasta varianta de papricas de pui unguresc are ingrediente simple, de la tara. Se prepara usor si este delicios servit...

Papricas de pui unguresc
Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Prajitura pufoasa cu branza
3
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Tort de portocale cu crema
5
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Parteneri
"Poale-n brau"
Bucataras.RO

"Poale-n brau"

Saptamana trecuta am fost la parintii mei si...ghiciti, cu ce m-a servit mama? Offff!!! e asa de greu? Bine, va spun eu: cu...

"Poale-n brau"
Tort de post cu mousse de ciocolata
Gustos.RO

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Papricas de pui cu galuste
ReteteCulinare.RO

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste