Inimioare cu crema

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se amesteca cu zaharul si cu nuca macinata. Se adauga faina in ploaie, amestecand bine, pentru a nu se for

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de miez de nuca macinata
  • 2 linguri de faina
  • 50 g ciocolata
  • o lingurita de esenta de rom
  • o lingura de unt
  • zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 5 linguri de zahar
  • un ou
  • 4 linguri de gem de caise
  • 2 linguri de nuca de cocos rasa

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se amesteca cu zaharul si cu nuca macinata. Se adauga faina in ploaie, amestecand bine, pentru a nu se forma cocoloase. Ciocolata se rupe in bucati si se pune la topit intr-un vas la bain-marie. Romul se adauga in ciocolata topita, impreuna cu zaharul vanilat. Ciocolata se incorporeaza in amestecul de albusuri. Din aluatul astfel obtinut se intinde o foaie, din care se decupeaza inimioare. Acestea se asaza intr-o tava unsa cu putin unt si se dau la cuptor pentru 20-25 de minute

Untul inmuiat se amesteca cu oul, zaharul, un pic de cocos, se amesteca adaugandu-se si gemul de caise.

Cu aceasta crema se lipesc inimioarele de ciocolata, care se dau apoi prin nuca de cocos rasa.
Alte dulciuri retete recomandate

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci