Aceasta este varianta mea de islere, unele sunt umplute cu crema de unt, altele cu gem de caise, apoi glazurate cu ciocolata.
Se freaca untul sau margarina cu zaharul brun (sau obisnuit), se adauga pe rand, ouale, un praf de sare, apa, praful de copt si se incorporeaza treptat faina, amestecand pana se obtine o coca moale, lipicioasa, care sa se poata pune in posul de ornat. Se asaza fursecurile intr-o tava cu foaie de copt, cu ajutorul posului, mai departate intre ele pentru ca isi vor mari volumul, apoi se dau la cuptor, la foc potrivit, cam 10-12 minute sau pana devin aurii. Eu am obtinut 3 tavi cu fursecuri (aprox 50 de fursecuri care se vor lipi 2 cate 2, adica 25 de islere). Se lasa la racit. Se ung cu gem de caise sau crema de unt si se lipesc doua cate doua. Apoi se topeste putina ciocolata neagra (sau ciocolata de cofetarie 52%cacao) impreuna cu o lingura de lapte sau frisca lichida (eu am optat pentru frisca) in vasul de chocolate fondue (sau pe baie de abur). Se glazureaza islerele obtinute si se decoreaza cu ornamente de zahar. Se dau o ora la rece inainte de servire. Se pastreaza la frigider, in caz ca optati si pentru cateva umplute cu crema de unt. Mie mi s-au parut foarte gustoase cele cu crema, dar dulci, asa ca puteti pune mai putin zahar in compozitia aluatului. In schimb, gemul de caise, un pic acrisor, echilibreaza mai bine acest tip de fursec. Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/01/islere.html
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii