Lebedele indragostite sunt o adaptare pentru Valentine's a celebrelor prajituri eclere, cu crema fina si frisca. Sunt prajituri gustoase si aspectuoase.
Preparare coji de eclere:
Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea, iar cand da in clocot se adauga faina in bloc si se amesteca. Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana se incorporeaza toate. Turnam compozitia cu ajutorul unui pos cu sprit in forma de inimioare umplute . Se coc la foc iute timp de 13 min apoi se da flacara la mic pana capata o culoare aurie.
Tot din aceasta compozitie cu ajutorul unui varf mic turnam si gaturile lebedelor sub forma litere S.
Crema:
Un litru de lapte se pune la fiert iar restul se amesteca cu faina, 300 gr zahar, sarea si ouale mai putin doua albusuri care le batem separat cu 150 gr zahar si zaharul vanilat bourbon. Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna pana devine ca o mamaliga. Dupa ce crema s-a racorit putin se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza.
Asamblare:
Dupa ce cojile s-au racit se taie pe din doua, se toarna pe ele crema cu ajutorul unui pos cu sprit dupa care punem un strat de frisca batuta (indulcita cu zahar si aromatizata cu esenta de vanilie) tot cu ajutorul posului cu sprit. Se aseaza gatul lebedei si aripioarele apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat. Din topping-ul de ciocolata si fructe de padure formam doua cercuri imitand lacul si asezam lebedele una in fata celeilalte.
Pofta buna! Reteta Lebede indragostite a fost propusa de lorynov pe forum culinar.ro si este perfecta pentru Valentine's.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii