Dizolva drojdia in lapte cu zahar, amesteca cu faina, ou, sare si lapte caldut, incat sa obtii un aluat nu foarte ferm. Framanta si la sfarsit adauga
Dizolva drojdia in lapte cu zahar, amesteca cu faina, ou, sare si lapte caldut, incat sa obtii un aluat nu foarte ferm. Framanta si la sfarsit adauga ulei. Lasa-l la dospit, dupa care intinde-l de grosimea unui deget in forma de dreptunghi. Stropeste cu jumatate de amestec de unt si margarina, presara cu cacao cu zahar. Ruleaza-l si taie felii de jumatate de deget. Aseaza-i unul langa celalalt intr-o tava unsa cu untura, stropeste cu restul amestecului de unt si margarina. Pune tava in cuptorul rece, dupa care aprinde focul. Coace-i la 180-200 grade. Cand sunt aproape gata, stropeste-i cu 200 ml de apa cu vanilie si coace-i pana sunt gata. In caz de nevoie poti acoperi tava cu folie de aluminiu. Poti presara si nuca macinata, alune, seminte de floarea soarelui, stafide, zahar vanilat si eventual si scortisoara.
Alte retete culinare recomandate

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii