Dizolva drojdia in lapte cu zahar, amesteca cu faina, ou, sare si lapte caldut, incat sa obtii un aluat nu foarte ferm. Framanta si la sfarsit adauga
Dizolva drojdia in lapte cu zahar, amesteca cu faina, ou, sare si lapte caldut, incat sa obtii un aluat nu foarte ferm. Framanta si la sfarsit adauga ulei. Lasa-l la dospit, dupa care intinde-l de grosimea unui deget in forma de dreptunghi. Stropeste cu jumatate de amestec de unt si margarina, presara cu cacao cu zahar. Ruleaza-l si taie felii de jumatate de deget. Aseaza-i unul langa celalalt intr-o tava unsa cu untura, stropeste cu restul amestecului de unt si margarina. Pune tava in cuptorul rece, dupa care aprinde focul. Coace-i la 180-200 grade. Cand sunt aproape gata, stropeste-i cu 200 ml de apa cu vanilie si coace-i pana sunt gata. In caz de nevoie poti acoperi tava cu folie de aluminiu. Poti presara si nuca macinata, alune, seminte de floarea soarelui, stafide, zahar vanilat si eventual si scortisoara.
Alte retete culinare recomandate
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii