Merele coapte cu nuca, stafide si miere sunt deserturi cu fructe simple si delicioase. Mai intai curatam merele scobind miezul cu un cutit cu varful ascutit.
Merele coapte cu nuca, stafide si miere sunt deserturi cu fructe simple si delicioase. Mai intai curatam merele scobind miezul cu un cutit cu varful ascutit, pentru a scoate cotorul cu samburii, pastrand merele intregi. Lasam merele in coaja, deoarece la cuptor acestea se inmoaie si incep sa lase sucul. Coaja le tine intregi. Se amesteca marul scobit cu nuca, stafidele muiate in esenta de vanilie. In mijlocul merelor se adauga amestecul obtinut. Pe deasupra se presara putina scortisoara. Se bag ala cuptor aproximativ 20 minute, pana se rumenesc frumos merele.
Merele coapte cu nuca, stafide si miere se servesc calde sau reci dupa preferinte.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii