Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1 masura faina. 2. dupa ce to

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Napolitane cu cacoa si menta

Ingrediente

  • ALUAT
  • 1 cana unt
  • 6 linguri cacao
  • 1 cana zahar
  • 1 ou
  • esenta vanilie
  • 1 lingura lapte
  • 1 masura faina
  • CREMA:
  • 1 albus de ou
  • 1 cana zahar
  • esenta de menta

Mod de preparare

ALUAT:

1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1 masura faina.

2. dupa ce toate s-au omogenizat se dau o ora la rece, apoi o ora se lasa in bucatarie.

3. Se intinde, folosind zahar pudra, in grosime de 1 cm. Se coc 12 min in diferite forme. Se pudreaza cu zahar. Daca se fac rotunde se pot umple cu crema .

CREMA:

1. 1 albus de ou se bate cu 1 cana zahar si esenta de menta ( sau esenta de portocale, sau de migdale)

2. Se adauga zahar pana rezulta un ,,aluat". Se ia o bucatica si se face ca o mingiuta in mana, apoi se aplatizeaza intre 2 fursecuri. Seamana cu spuma de la crema de biscuiti

Se servesc la cafea sau la ceai. Reteta Napolitane cu cacoa si menta propusa de alessia antonia. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori