Nuci umplute este o reteta de desert foarte gustoasa. Pentru a face nuci umplute aveti nevoie de forme de nuci. Nucile se pot umple cu crema sau frisca.
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga untul topit si uleiul;se omogenizeaza. Praful de copt se amesteca cu 750 g faina si se incorporeaza treptat. Trebuie sa obtinem un aluat neted, bun de modelat.
Din aluat formam bilute mici pe care le punem in apart si le coacem pe flacara pana se rumenesc.
Crema:
Laptele se amesteca cu zaharul si se pune pe foc la incalzit. Faina se amesteca cu amidonul,apoi se toarna 1 polonic de lapte cald si se omogenizeaza. Se toarna si restul de lapte si se pune pe foc, amestecand incontinuu pana se ingroase. Se lasa la racit. Untul se mixeaza impreuna cu vanilia pana devine spumos, apoi se adauga treptat crema, zeama de lamaie si coaja rasa.
Pe o jumatate de nuca se pune crema si se lipeste cu alta jumatate, apoi se tavalesc prin zahar pudra! Se lasa la temperatura camerei pana a doua zi (sau mai mult) pentru a se inmuia, dupa care puteti servi nucile umplute.
Alte retete de prajituri recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii