Nuci umplute cu crema de ciocolata

Retete de iarna. Nucile umplute sunt nelipsite de pe masa de Craciun.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Nuci umplute cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Coji:
  • 250 g margarina
  • 600 g faina
  • 4 oua
  • 10 g bicarbonat de sodiu alimentar
  • 4 linguri zahar pudra
  • sare
  • Crema:
  • 250 g biscuiti
  • 200 g nuca macinata
  • 400 ml lapte
  • 200 g ciocolata
  • 130 g zahar pudra
  • 40 g cacao

Mod de preparare

Mixam margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra. Adaugam ouale unul cate unul, mixand in continuare. Adaugam faina, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de portocala. Introducem la rece pentru o ora.

Intre timp facem crema. Am pus pe foc laptele, zaharul si ciocolata, amestecand pana s-au topit. Adaugam biscutii si nucile macinate si cacaua. Adaugam si esenta de portocale (sau rom dupa gustul fiecaruia).

Punem forma pe foc, o ungem cu putin ulei prima data, apoi formam bilute din coca pe care le punem in fiecare loc din forma. Forma mea este de la bunica si are pe langa nuci si forme de prune, scoici si ciuperci. Strangem bine de manere si tinem forma pe foc cateva minute, rasucind cand pe o parte cand pe cealalta, pana se rumenesc usor pe ambele parti.

Umplem cojile de acelasi fel cu crema de ciocolata, apoi le tavalim prin zahar pudra amestecat cu cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc