Ochelari

Aluatul frantuzesc ramas nefolosit de la alta prajitura se aduna la un loc. Pentru ochelari se intinde o foaie potrivit de subtire si cat mai patrata.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat frantuzesc
  • Pentru 200 g aluat:
  • 3 linguri zahar pudra
  • un sirop din 1/2 dl apa
  • 150 g zahar si
  • o lingurita glucoza.

Mod de preparare

Aluatul frantuzesc ramas nefolosit de la alta prajitura se aduna la un loc. Pentru ochelari se intinde o foaie potrivit de subtire si cat mai patrata. Se presara cu zahar, se patureste in trei, asa cum s-a aratat la aluatul frantuzesc. Se repeta inca o data aceasta operatie presarand si de data aceasta foaia cu zahar. Se intinde din nou foaia patrata, se intorc de doua ori inauntru marginile, astfel incat indoiturile sa se atinga pe mijlocul foaiei. Cele doua parti se intorc apoi una peste cealalta, ca si sum s-ar inchide o carte. Aluatul astfel impaturit se taie in fasii late de 1 cm, care se asaza pe tava cu taietura in sus. Intre prajituri se lasa loc, ca sa aiba unde creste. Cand incep sa se rumeneasca pe o parte, se intorc pe cealalta, ca sa nu se arda zaharul. Intre timp se face un sirop potrivit de legat, din apa, zahar si glucoza. Cand pesmetii sunt gata, se introduc pe rand in siropul fierbinte si se scot imediat.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Rulouri din piept de curcan cu ciuperci si sunca
Bucataras.RO

Rulouri din piept de curcan cu ciuperci si sunca

Rulouri din piept de curcan cu ciuperci si sunca
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa