Ochelari

Aluatul frantuzesc ramas nefolosit de la alta prajitura se aduna la un loc. Pentru ochelari se intinde o foaie potrivit de subtire si cat mai patrata.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat frantuzesc
  • Pentru 200 g aluat:
  • 3 linguri zahar pudra
  • un sirop din 1/2 dl apa
  • 150 g zahar si
  • o lingurita glucoza.

Mod de preparare

Aluatul frantuzesc ramas nefolosit de la alta prajitura se aduna la un loc. Pentru ochelari se intinde o foaie potrivit de subtire si cat mai patrata. Se presara cu zahar, se patureste in trei, asa cum s-a aratat la aluatul frantuzesc. Se repeta inca o data aceasta operatie presarand si de data aceasta foaia cu zahar. Se intinde din nou foaia patrata, se intorc de doua ori inauntru marginile, astfel incat indoiturile sa se atinga pe mijlocul foaiei. Cele doua parti se intorc apoi una peste cealalta, ca si sum s-ar inchide o carte. Aluatul astfel impaturit se taie in fasii late de 1 cm, care se asaza pe tava cu taietura in sus. Intre prajituri se lasa loc, ca sa aiba unde creste. Cand incep sa se rumeneasca pe o parte, se intorc pe cealalta, ca sa nu se arda zaharul. Intre timp se face un sirop potrivit de legat, din apa, zahar si glucoza. Cand pesmetii sunt gata, se introduc pe rand in siropul fierbinte si se scot imediat.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci