Aluatul frantuzesc ramas nefolosit de la alta prajitura se aduna la un loc. Pentru ochelari se intinde o foaie potrivit de subtire si cat mai patrata.
Aluatul frantuzesc ramas nefolosit de la alta prajitura se aduna la un loc. Pentru ochelari se intinde o foaie potrivit de subtire si cat mai patrata. Se presara cu zahar, se patureste in trei, asa cum s-a aratat la aluatul frantuzesc. Se repeta inca o data aceasta operatie presarand si de data aceasta foaia cu zahar. Se intinde din nou foaia patrata, se intorc de doua ori inauntru marginile, astfel incat indoiturile sa se atinga pe mijlocul foaiei. Cele doua parti se intorc apoi una peste cealalta, ca si sum s-ar inchide o carte. Aluatul astfel impaturit se taie in fasii late de 1 cm, care se asaza pe tava cu taietura in sus. Intre prajituri se lasa loc, ca sa aiba unde creste. Cand incep sa se rumeneasca pe o parte, se intorc pe cealalta, ca sa nu se arda zaharul. Intre timp se face un sirop potrivit de legat, din apa, zahar si glucoza. Cand pesmetii sunt gata, se introduc pe rand in siropul fierbinte si se scot imediat.
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeSe pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...
Sos „Robert"Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii