Ochi de elefant

Dupa ce s-a pregatit, compozitia pentru ochii de elefant se tine la rece timp de 24 de ore. Este un desert delicios.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g biscuiti
  • 125 ml apa
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 3 linguri de nuca de  cocos
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • 100 g unt
  • 2 linguri de nuca de cocos
  • 150 g zahar pudra
  • 3 banane

Mod de preparare

Pentru ochii de elefant va trebuie 350 g biscuiti dati prin masina, 125 ml apa, 150 g zahar; se face un sirop si se toarna peste biscuiti. Dupa ce s-a racit, se adauga 100 g unt, 3 linguri de nuca de  cocos, 2 linguri de cacao si esenta de rom, apoi se face o foaie. Dupa aceea, se freaca 100 g unt cu 2 linguri de nuca de cocos si 150 g zahar pudra, se aseaza peste prima foaie, dupa care se curata 3 banane si se aseaza cap la cap, apoi se ruleaza. Compozitia se tine la rece timp de 24 de ore.


Ochi de elefant este un desert delicios. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc