Ou de Paste de biscuiti

Untul sau margarina se amesteca bine cu zahar praf si cacao pudra, adaugam biscuitii macinati si gemul, apoi se framanta cu atat suc de portocale, inc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g biscuiti de uz casnic dulci si macinati
  • 200 g unt sau margarina
  • 150 g zahar praf
  • 50 g gem de portocale
  • 30 g cacao pudra
  • suc de portocale – cat e nevoie
  • Pentru decor: nuca de cocos rasa
  • ciocolata

Mod de preparare

Untul sau margarina se amesteca bine cu zahar praf si cacao pudra, adaugam biscuitii macinati si gemul, apoi se framanta cu atat suc de portocale, incat sa se poata forma cu usurinta. Se lasa sa stea putin. Apoi se formeaza jumatati de ou, de dimensiuni pe placul dumneavoastra, se poate folosi eventual si lingura pentru formare. Le invelim in nuca de cocos sau alte condimente dulci pentru decor.

Mentiune:

Pentru adulti se poate adauga rom la framantare si se poate turna ciocolata peste.
Alte dulciuri retete recomandate

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Tarta cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc