Oua de albus cu ciocolata

Se pregateste o cratita cu apa fierbinte. Se bat 4 albusuri spuma cu 100 gr. zahar. Se iau cu lingura oua din albus, si se da drumul in apa (cu o ling

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o cratita cu apa fierbinte
  • 4 albusuri
  • 100 gr. zahar
  • 2 galbenusuri
  • 75 gr. de zahar
  • un varf de cutit de fecula
  • 3 dl. de lapte
  • 150 gr. de ciocolata
  • migdale prajite cu zahar si macinate

Mod de preparare

Se pregateste o cratita cu apa fierbinte. Se bat 4 albusuri spuma cu 100 gr. zahar. Se iau cu lingura oua din albus, si se da drumul in apa (cu o lingura mare de masa, se ia din albusul spuma si cu lama unui cutit se netezeste suprafata lasand-o sa fie putin bombata, apoi se impinge albusul din lingura cu ajutorul unei lingurite in cratita cu apa. Pentru ca albusul sa cada usor de pe lingura, aceasta se uda in apa, inainte de a fi bagata in albus.) Nu se fierb, ci se tin 2-3 minute, intorcandu-le pe o parte si pe alta. Se scurg pe o sita.

Deoparte se face un sos din 2 galbenusuri care se freaca cu 75 gr. de zahar, si un varf de cutit de fecula. Se toarna cu incetul 3 dl. de lapte in care s-au topit 150 gr. de ciocolata. Se tine pe foc cateva minute, pana se leaga. Se aseaza ouale de albus pe farfurie, deasupra se toarna sosul de ciocolata, si se presara migdale prajite cu zahar si macinate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Omleta Valentina
1
Aperitive cu oua

Omleta Valentina

La unul din ouale batute se adauga sucul de sfecla rosie. Celelalte doua oua se bat separat. Se confectioneaza din carton...

Omleta Valentina
Salata de fructe Macedonia
2
Salate de fructe

Salata de fructe Macedonia

Pentru salata de fructe Macedonia fructele proaspete, curatate, taiate cubulete, se pun intr-un bol cu zahar si sucul de...

Salata de fructe Macedonia
Punch de iarna
3
Punch-uri

Punch de iarna

Azi te voi invata cum sa faci un Punch de iarna potrivit pentru serile festive in familie

Punch de iarna
Oua mexicane
4
Aperitive cu oua

Oua mexicane

Acum ceva timp, am vazut aceasta reteta pe Paprika si am notat repede ce trebuie si cum se face. Tot am zis ca le fac, dar...

Oua mexicane
Teriaki
5
Mancaruri cu carne

Teriaki

Se taie pieptul de pui marunt, se rumeneste in margarina sau unt. Se adauga smintina, cca. 100 gr, si alte 30 gr.margarina....

Teriaki
Parteneri
Torturi spirala cu zmeura - Desert aniversar si reteta nr. 1800
Bucataras.RO

Torturi spirala cu zmeura - Desert aniversar si reteta nr. 1800

Aceste torturi, reprezinta cele doua zerouri de la 1800, adica numarul de retete pe care le-am postat in cei 11 ani de cand...

Torturi spirala cu zmeura - Desert aniversar si reteta nr. 1800
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni