Cerneti faina intr-un bol, puneti margarina sau untul, uleiul, zaharul, amestecati bine apoi turanti apa de flori de portocale. Continuati framantatul
Cerneti faina intr-un bol, puneti margarina sau untul, uleiul, zaharul, amestecati bine apoi turanti apa de flori de portocale. Continuati framantatul. Din cand in cand stropiti aluatul cu un pic de apa.
Lasati aluatul sa se odihneasca. Intre timp pregatim pasta de curmale. Intr-un robot culinar punem ingredientele de la umplutura, pornim robotul, atat trebuie sa se amestece pana devine totul pasta. Intindem aluatul, 2mm grosime si il taiem in dreptunghi (15 cm lungime si 10 latime). Se pune pasta de curmale de-a lungul dreptunghiului si se pliaza aluatul in doua, peste pasta de curmale. Cu ajutorul unui cutit faceti taieturi de 1 cm spre interiorul aluatului in sensul lungimi, rulati delicat si gata palmierul. Coaceti la 175 gr celsius pentru 25 minute.
Cand sunt gata le scoatem le puteti unge cu miere ( mierea amestecata
cu apa de flori de portocale) si puneti deasupra seminte de susan.
Reteta Palmieri cu curmale a fost propusa de Cristina pe forum culinar.ro
Alte retete de fursecuri gasiti aici:
Biscuiti cu forme,
Biscuiti cu cereale, Rapid si sanatos!,
Biscuiti cu scortisoara
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii