Pandispan in forma rotunda, ceva pufos ...

1. Mai intai se face un sirop fiert din 11 linguri de apa si cantit. de o cana si jum. de zahar., dupa care se lasa siropul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pandispan in forma rotunda, ceva pufos ...

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri de ulei
  • 11 linguri de apa
  • 1 cana si jum. de faina
  • 1 cana si jum. de zahar
  • 1plic praf de copt
  • 40 g portocala sau lamaie confiata
  • dupa gustul fiecaruia
  • 1 esenta lamaie sau portocala

Mod de preparare

1. Mai intai se face un sirop fiert din 11 linguri de apa si cantit. de o cana si jum. de zahar., dupa care se lasa siropul obtinut sa se raceasca.

2. Se bat apoi albusurile spuma tare cu putina sare, apoi adaugam siropul rece treptat, galbenusurile (cate unul), cele opt linguri de ulei si apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt. La urma se adauga portocala confiata pun aromele si esentele.

3. Turnam apoi compozitia intr-o tava rotunda (eu folosesc o tava de teflon de 22 cm diametru, vezi foto atasata ), incalzita usor in prealabil si tapetata cu unt. Se introduce la cuptor pentru 30-35 minute.

Sfatul meu este ca in primele 10 minute sa nu deschideti cuptorul si sa nu miscati vasul, pentru ca aluatul nu va mai creste apoi atat de frumos.

4. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma.
Se aseaza apoi pe platou si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

Reteta Pandispan in forma rotunda propusa de karmenn

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta