Papanas

Se fierb iaurturile si amestecand continu se adauga grisul cu atentie foarte mare sa nu faca cocoloase. Este gata atunci cand grisul se umfla si comp

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pahare de iaurt
  • 1 ceasca (3 dl ) gris
  • 3-4 plicuri de zahar vanilat
  • pesmet
  • zahar dupa gust
  • smantana

Mod de preparare

Se fierb iaurturile si amestecand continu se adauga grisul cu atentie foarte mare sa nu faca cocoloase. Este gata atunci cand grisul se umfla si compozitia devina groasa. Se amesteca zaharul, zaharul vanilat dupa care se lasa sa se raceasca. Intre timp se prajeste pesmetul in ulei. Din amestecul de mai sus se modeleaza gomboturi si se dau prin pesmet. Se mai poate adauga zahar si smantana dupa gust. Din ingredientele de mai sus se obtin aproximativ 12-15 gomboturi.
Alte retete de papanasi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori