Reţetă de preparare a papanaşilor de branza dulce si gris

Reţetă de preparare a papanaşilor. Branza de vaca zdrobita cu o furculita se amesteca cu grisul,faina,ouale si sarea. Se omogenizeaza bine , se fac cu mana galusti rotunde care se fier

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 400 gr.branza de vaca
  • 3 linguri gris
  • 1 lingura faina
  • 1-2 oua
  • sare
  • 4 linguri pesmet
  • 50 gr.margarina
  • 2-3 linguri zahar
  • smantana optional

Mod de preparare

Branza de vaca zdrobita cu o furculita se amesteca cu grisul,faina,ouale si sarea. Se omogenizeaza bine , se fac cu mana galusti rotunde care se fierb in apa clocotita cu sare. Papanasii sunt fierti atunci cand ,dupa ce s-au ridicat deasupra ,mai dau cateva clocote. Se scot cu spumiera ,fara sa se sfarame si se tavalesc in pesmetul rumenit in margarina incinsa. Se aseaza pe o farfurie de yena rezistenta la caldura si se dau 5-10 minute la cuptor- pudrate cu zahar sau cu smantana si zahar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori