Pesmeti albi cu migdale sau nuci

Pentru a pregati acesta delicioasa reteta de pesmeti albi cu migdale sau nuca sunt necesare urmatoarele ingrediente: migdale sau nuci, oua, zahar, unt, faina, vanilie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar zahar pudra.
  • 1/2 pahar unt topit si rarit
  • 4 galbenusuri rascoapte date prin sita
  • 2 oua intregi
  • vanilie
  • faina cat cuprinde
  • 3 linguri mig­dale (nuci) taiate.

Mod de preparare

Se freaca zaharul, untul si cele doua oua crude intregi pana se obtine o spuma. Se adauga vanilia si galbenusurile rascoapte date prin sita, se amesteca bine, apoi se framanta bine cu faina pana se obtine un aluat nu prea tare. Se lasa o ora, apoi se fac mici turtite care se presara cu migdale sau cu nuci taiate in lung. Se coc la foc potrivit.


Pot fi serviti si dupa cateva zile de la preparare.

Alte retete recomandate:

Cornulete cu nuca

Chec pufos

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori