Pesmeti cu smantana

Pentru a pregati aceasta delicioasa reteta de pesmeti cu smantana, sunt necesare urmatoarele ingrediente: zahar, oua, bicarbonat, smantana, unt, vanilie, faina.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/4 pahar zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 pua intregi
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 pahar smantana
  • 1/2 pahar unt sau untura
  • vanilie
  • faina cat cuprinde.

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile si ouale intregi, se adauga vani­lia si smantana, bicarbonatul si untul, se amesteca bine. Se pune faina si se framanta cu mana o coca mai mult moale decat tare. Se lasa sa se odihneasca 10—15 min, apoi se intinde cu vergeaua o foaie de 1 cm grosime. Se taie diferite forme, fie cu forme spe­ciale, fie cu paharul, se aseaza pe tava si se coc la foc potrivit pana se rumenesc foarte usor. Acesti pesmeti sunt mai fragezi dupa 2—3 zile.


Pot fi serviti pudrati cu zahar.

Alte retete recomandate:

Pesmeti tigarete

Pesmeti cu unt

Pesmeti melci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci