Pentru a pregati aceasta delicioasa reteta de pesmeti cu smantana, sunt necesare urmatoarele ingrediente: zahar, oua, bicarbonat, smantana, unt, vanilie, faina.
Se freaca zaharul cu galbenusurile si ouale intregi, se adauga vanilia si smantana, bicarbonatul si untul, se amesteca bine. Se pune faina si se framanta cu mana o coca mai mult moale decat tare. Se lasa sa se odihneasca 10—15 min, apoi se intinde cu vergeaua o foaie de 1 cm grosime. Se taie diferite forme, fie cu forme speciale, fie cu paharul, se aseaza pe tava si se coc la foc potrivit pana se rumenesc foarte usor. Acesti pesmeti sunt mai fragezi dupa 2—3 zile.
Pot fi serviti pudrati cu zahar.
Alte retete recomandate:
Pesmeti tigarete
Pesmeti cu unt
Pesmeti melci

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii