Pentru a prepara aceasta reteta gustoasa de pesmeti cu vanilie sunt necesare urmatoarele ingrediente: vanilie, unt, faina, oua, coaja de lamaie.
Se pune la fiert apa cu untul ; la primul clocot se ia de pe foc si se adauga repede faina, apoi cele 3 oua (unul cate unul, fara sa se inceteze amestecarea) si vanilia. Se lasa sa se raceasca bine si se formeaza cu mana sau cu lingurita perisoare care se aseaza in tava, la distanta mai mare.
Se pun la copt cam 15—20 min.
Pot fi serviti pe o perioada mai indelungata de timp.
Alte retete recomandate:
Lapte de pasare
Pasca cu ciocolata
Pasca cu smantana
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii