Pentru a prepara aceasta reteta gustoasa de pesmeti cu vanilie sunt necesare urmatoarele ingrediente: vanilie, unt, faina, oua, coaja de lamaie.
Se pune la fiert apa cu untul ; la primul clocot se ia de pe foc si se adauga repede faina, apoi cele 3 oua (unul cate unul, fara sa se inceteze amestecarea) si vanilia. Se lasa sa se raceasca bine si se formeaza cu mana sau cu lingurita perisoare care se aseaza in tava, la distanta mai mare.
Se pun la copt cam 15—20 min.
Pot fi serviti pe o perioada mai indelungata de timp.
Alte retete recomandate:
Lapte de pasare
Pasca cu ciocolata
Pasca cu smantana

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii