Se bat bine ouale cu zaharul, uleiul si amoniacul. Se pune faina si se mesteca pana se obtine un aluat tare (ca la taitei). Se-ncalzeste cuptorul bin
Se bat bine ouale cu zaharul, uleiul si amoniacul. Se pune faina si se mesteca pana se obtine un aluat tare (ca la taitei).
Se-ncalzeste cuptorul bine. Se iau bulgarasi din aluat si se fasoneaza. Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm. Se taie cu forma speciala piscoturi sau alte figurine: stele, semiluna etc. Se pun in tava unsa si tapetata cu faina. Se coc cateva minute la foc bun, cu grije sa nu se-negreasca. Se scoate tava si se trece un cutit lat pe sub piscoturi.
Sunt bune proaspete sau dupa cateva zile cu vin. Se pot unge deasupra cu gem, crema de castane sau crema de vanilie care ii va inmuia
Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...
GogosiE o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...
Mancarica de legume gratinataUn deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Dulceata de afinePrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sos
Comentarii