Piscoturile cu vin

Rupem piscoturile in bucati si le punem intr-un vas mai mare. Le stropim cu vin, stafide, smochine taiate bucati si presaram cu nuci. Amestecam ouale

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g piscoturi
  • 350 ml vin alb sec
  • 100 g stafide
  • 500 g smochine uscate (sau prune uscate)
  • 700 g nuci taiate bucati
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • Zeama si coaja razuita de la 2 lamai

Mod de preparare

Rupem piscoturile in bucati si le punem intr-un vas mai mare. Le stropim cu vin, stafide, smochine taiate bucati si presaram cu nuci. Amestecam ouale cu zaharul si zeama si coaja de lamaie intr-un vas rezistent termic. Fierbem la baie de abur, turnam deasupra 1,5 dl de vin si fierbem mai departe pana obtinem o crema groasa. Turnam crema peste piscoturi si punem la frigider o zi. Servim in forma de globuri. Deasupra putem desena dungi cu ciocolata topita.
Alte prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc