Se freaca bine galbenusurile cu zahrul pina se albesc, apoi se adauga picatura cu picatura esenta de cafea si romul, frecind mereu. Se imparte compozi
Se freaca bine galbenusurile cu zahrul pina se albesc, apoi se adauga picatura cu picatura esenta de cafea si romul, frecind mereu. Se imparte compozitia in doua parti; la una se adauga albusurile batute spuma si biscuitii rupti bucatele si se amesteca usor. Pe un platou, se aranjeaza partea cu biscuiti, se netezeste cu un cutit, iar deasupra se toarna partea de compozitie ramasa si care e ca un sodou de cafea. Se ptesara cu grilaj (nuci pralinate), care se prepara astfel: se pun la topit intr-o craticioara, 4 linguri zahar tos cu 1 lingura apa. Cind zaharul este caramel-deschis, se punemiezul de la 10-15 nuci, se amesteca cu caramelul, apoi se rastoarna pe un fund uns cu ulei sau apa (sa se poata desprinde usor). Dupa ce s-au racit se toaca si se presara pe prajitura. Grilajul se prepara dinainte.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzNiste pateuri foarte gustoase, potrivite pentru orice moment al zilei sau de luat la pachet la servici sau pentru cei mici la...
Pateuri cu piept de pui si crema de branza
Comentarii