Pricomigdale

Pentru pricomigdale se amesteca nuca cu zaharul si albusurile, dupa care se pune cratita pe plita la incalzit si se amesteca mereu. Pricomigdalele merg de minune dimineata, langa o ceasca proaspata de cafea.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Pricomigdale

Ingrediente

  • 200 g nuca macinata
  • 6 albusuri
  • 300 g zahar
  • 30 g faina
  • 10 picaturi de esenta de migdale
  • 1 pachet de vanilie
  • 20 g zahar pudra

Mod de preparare

Pentru pricomigdale se amesteca nuca cu zaharul si albusurile, dupa care se pune cratita pe plita la incalzit si se amesteca mereu, apoi se da la o parte, se pune faina, esenta si vanilia, se pune hartia unsa cu ulei peste care punem pricomigdalele cu lingurita, apoi le pudram cu zahar pudra si le punem la copt. Se coc la foc potrivit.


Dupa ce s-au copt, pricomigdalele se umplu cate doua cu crema de ness sau cu gem de caise si se servesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci