Se bat spuma galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Faina se presara in bol si se amesteca bine cu praful de copt. La albusuri se adauga sare si s
Se bat spuma galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Faina se presara in bol si se amesteca bine cu praful de copt. La albusuri se adauga sare si se bat spuma tare. Se pune peste galbenusuri jumatate din faina, albusurile si la final cealalta jumatate de faina. Se amesteca cu grija cu un facalet, avand grija ca spuma sa nu se taie. Daca optati pentru rulada, se va coace un aluat subtire de piscot. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune aluatul de o grosime de 5-6 mm si se coace in cuptorul preincalzit. Timp de 8-10 minute la 175 grade. (Piscotul subtire se arde foarte repede). Cand este gata se indeparteaza hartia de copt, dar nu se intoarce blatul ci se aseaza pe un prosop de bucatarie curat si se ruleaza. Se lasa sa se raceasca.
Sfat! Este indicat sa nu deschideti usa cuptorului in timp ce se coace piscotul.
Se prepara crema. Se amesteca laptele cu faina pana se omogenizeaza, se fierbe pana se ingroasa si se lasa la racit. Margarina se freaca cu zaharul pudra, se amesteca cu cacao, si se amesteca toate cu faina cu lapte si se adauga Bailey’s, dupa gust.
Se desfac piscoturile si se umplu cu crema obtinuta apoi se ruleaza din nou, cu grija.
Se infasoara cu crema si pe exterior.
Alte retete dulciuri recomandate
Ciocolata de casa
Spuma de capsuni
Tarta cu visine
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragedeRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSarmalele cu pasat este o mancare de post traditionala si delicioasa. Frunzele de varza le punem in apa cat pregatim compozitia.
Sarmale cu pasat Am dorit sa obtin racituri nu foarte grase, asa ca am renuntat la capul de porc. Pentru obtinerea unei racituri clare...
Racituri din urechi si adidasi de porc
Comentarii