Rulada de piscot cu crema Bailey’s

Se bat spuma galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Faina se presara in bol si se amesteca bine cu praful de copt. La albusuri se adauga sare si s

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua proaspete
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 1 pachet de praf de copt
  • 1 pic de sare
  • pentru crema: 400 ml lapte
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 150 g margarina Rama
  • 200 g zahar pudra
  • 100-200 ml Bailey’s adaugat dupa gust

Mod de preparare

Se bat spuma galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Faina se presara in bol si se amesteca bine cu praful de copt. La albusuri se adauga sare si se bat spuma tare. Se pune peste galbenusuri jumatate din faina, albusurile si la final cealalta jumatate de faina. Se amesteca cu grija cu un facalet, avand grija ca spuma sa nu se taie. Daca optati pentru rulada, se va coace un aluat subtire de piscot. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune aluatul de o grosime de 5-6 mm si se coace in cuptorul preincalzit. Timp de 8-10 minute la 175 grade. (Piscotul subtire se arde foarte repede). Cand este gata se indeparteaza hartia de copt, dar nu se intoarce blatul ci se aseaza pe un prosop de bucatarie curat si se ruleaza. Se lasa sa se raceasca.

Sfat! Este indicat sa nu deschideti usa cuptorului in timp ce se coace piscotul.

Se prepara crema. Se amesteca laptele cu faina pana se omogenizeaza, se fierbe pana se ingroasa si se lasa la racit. Margarina se freaca cu zaharul pudra, se amesteca cu cacao, si se amesteca toate cu faina cu lapte si se adauga Bailey’s, dupa gust.

Se desfac piscoturile si se umplu cu crema obtinuta apoi se ruleaza din nou, cu grija.
Se infasoara cu crema si pe exterior.

Alte retete dulciuri recomandate

Ciocolata de casa

Spuma de capsuni

Tarta cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Guacamole

Guacamole

• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi

Guacamole
Supa crema de telina si pastarnac

Supa crema de telina si pastarnac

• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•

Supa crema de telina si pastarnac
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu nuci si sos de cafea
1
Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...

Negresa cu nuci si sos de cafea
Cornulete fragede
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede

O alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...

Cornulete fragede
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
3
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Prajitura Fanta
4
Prajituri

Prajitura Fanta

Simpla, buna si de mare efect... zic eu!

Prajitura Fanta
Sarmale cu pasat
5
Mancaruri de post

Sarmale cu pasat

Sarmalele cu pasat este o mancare de post traditionala si delicioasa. Frunzele de varza le punem in apa cat pregatim compozitia.

Sarmale cu pasat
Parteneri
Racituri din urechi si adidasi de porc
Bucataras.RO

Racituri din urechi si adidasi de porc

 Am dorit sa obtin racituri nu foarte grase, asa ca am renuntat la capul de porc. Pentru obtinerea unei racituri clare...

Racituri din urechi si adidasi de porc
Chec cu afine si merisoare
Gustos.RO

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare