Rulouri (cornuri) cu scortisoara

Rulourile cu scortisoara sunt o reteta culinara de cornuri facute in casa incredibil de bune, delicioase si aromate.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulouri (cornuri) cu scortisoara

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 1 cana lapte
  • 110 g unt/margarina
  • O lingura vanilie
  • 1 lingurita sare
  • 100 g stafide-optional
  • 770 g faina
  • 1 pachet de drojdie(25 g)
  • 4 oua
  • coaja de lamaie
  • UMPLUTURA:
  • 110 unt/margarina la temperatura camerei
  • 200 g zahar
  • 2 linguri scortisoara

Mod de preparare

ALUAT:

Intr-un bol mic incalziti usor laptele cu putin unt zaharul vanilia si sarea, incalziti doar pana untul se topeste. Intre timp masurati jumatate de cantitate de faina intr-un bol , si adaugati drojdia. Adaugati amestecul de lapte cald in faina, bateti cu mixerul pana se omoginizeaza si devine pufos. Adaugati ouale pe rand, coaja de lamaie, batand in continuare adaugati si restul de faina, coaja de lamaie. Amestecati pana devine un aluat nelipicios in robotul de bucatarie daca nu framantati putin cu mana, aproape 5 min.

Lasati aluatul intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul(1-2 ore). Aici dupa o ora jumatate. Scoateti aluatul din bol si lasati sa se odihneasca 5 min.

Intre timp bateti untul cu zaharul si scortisoara cu mixerul, nu este nevoie sa se dizolve tot zaharul!

Presarati faina pe masa de lucru si dati aluatului o forma de dreptunghi de aprox 1-2 cm . Ungeti foaia cu amestecul de scortisoara si puneti si stafidele inmuiate inainte in apa calduta. Rulati. Ungeti cu putin ulei ruloul si taieti in 12 sau 18 bucati, le puneti in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasati sa se odihneasca 15 min. Le lasati in cuptor aprox 30 min.


Daca vreti le pudrati cu zahar pudra sau faceti o glazura cu zahar pudra! Pofta buna! Reteta Rulouri cu scortisoara a fost propusa de antzuka pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci