Rulourile cu scortisoara sunt o reteta culinara de cornuri facute in casa incredibil de bune, delicioase si aromate.
ALUAT:
Intr-un bol mic incalziti usor laptele cu putin unt zaharul vanilia si sarea, incalziti doar pana untul se topeste. Intre timp masurati jumatate de cantitate de faina intr-un bol , si adaugati drojdia. Adaugati amestecul de lapte cald in faina, bateti cu mixerul pana se omoginizeaza si devine pufos. Adaugati ouale pe rand, coaja de lamaie, batand in continuare adaugati si restul de faina, coaja de lamaie. Amestecati pana devine un aluat nelipicios in robotul de bucatarie daca nu framantati putin cu mana, aproape 5 min.
Lasati aluatul intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul(1-2 ore). Aici dupa o ora jumatate. Scoateti aluatul din bol si lasati sa se odihneasca 5 min.
Intre timp bateti untul cu zaharul si scortisoara cu mixerul, nu este nevoie sa se dizolve tot zaharul!
Presarati faina pe masa de lucru si dati aluatului o forma de dreptunghi de aprox 1-2 cm . Ungeti foaia cu amestecul de scortisoara si puneti si stafidele inmuiate inainte in apa calduta. Rulati. Ungeti cu putin ulei ruloul si taieti in 12 sau 18 bucati, le puneti in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasati sa se odihneasca 15 min. Le lasati in cuptor aprox 30 min.
Daca vreti le pudrati cu zahar pudra sau faceti o glazura cu zahar pudra! Pofta buna! Reteta Rulouri cu scortisoara a fost propusa de antzuka pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseVa garantez un mic dejun consistent, delicios, fin si cremos! :)
Omleta in straturiPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii