Salam de biscuiţi reţetă. Nucile se rumenesc, in cuptorul bine incins, timp de 10-12 minute Tntircandu-le din cand in cand, apoi se curata, iar miezul se da prin masina de toc
Nucile se rumenesc, in cuptorul bine incins, timp de 10-12 minute Tntircandu-le din cand in cand, apoi se curata, iar miezul se da prin masina de tocat. Biscuitii se dau si ei prin masina. Rahatul se taie in bucatele cat mai marunte si se pune intr-un vas cu putina apa, la foc mic. Se adauga peste rahat miezul de nuca si cacaua, lasand vasul pe foc, pana se topeste rahatul. Se ia vasul de pe foc, se adauga margarina, se incorporeaza biscuitii, zeama si coaja rasa de la o lamaie, o lingurita de scortisoara, romul si vanilia. Se intinde compozitia pe o planseta pudrata cu zahar si se modeleaza in forma de salam.
Se serveste rece, taiat felii.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca
Ciocolata de casa
Galuste cu prune
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu ciresePrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO reteta simpla dar tare buna. Nu aveam nimic zilele trecute de rontait prin casa si m-am suparat putin si mi-am zis, dar ce...
Biscuiti cu chimen si parmezan
Comentarii