Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Este o reteta simpla si foarte rapida, cu un gust minunat si care imi aminteste de copilarie.

Portii
10
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Salam de biscuiţi reţetă

Ingrediente

  • Salam de biscuiţi reţetă
  • Ingrediente
  • 250 gr biscuiti simpli
  • 250 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 50 gr cacao + putina cacao (sau pudra de ciocolata) pentru folie
  • rahat turcesc (sau stafide inmuiate in apa calduta sau 2 lingurite cafea instant)
  • 120 ml lapte
  • esenta de rom (sau rom)

Mod de preparare

Zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu rahatul (sau stafidele) taiat bucati mici, daca folositi.

Intr-o craticioara puneti 60 ml lapte si zaharul si fierbeti pana se face un sirop legat (cca 1 minut dupa ce incepe sa faca spuma siropul).

Adaugati untul si amestecati pana se topeste.

Adaugati cacaua (si cafeaua daca folositi) dizolvata in 60 ml lapte. Adaugati si esenta de rom. Lasati sa dea un clocot.

Turnati treptat siropul peste biscuiti, amestecand din cand in cand pana vedeti ca se leaga biscuitii si se inmoaie un pic. S-ar putea sa nu aveti nevoie de tot siropul.

Pe o folie de plastic presarati putina cacao (sau pudra de ciocolata) si puneti jumatate din compozitie. Rulati strans sub forma de rulou si impingeti din ambele capete sa scoateti aerul din salam. Legati strans la ambele capete si dati salamul de biscuiti la frigider cateva ore sau peste noapte. Repetati cu restul de compozitie.

Taiati salamul de biscuiti felii si serviti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide