Salam de biscuiţi reţetă cu biscuiti crocanti

Salam de biscuiţi reţetă. Punem biscuitii intr-o tava la cuptor pe care-i vom lasa 10 minute la foc potrivit, pana devin crocanti. La fel procedam si cu miezul de nuca.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salam de biscuiţi reţetă cu  biscuiti crocanti

Ingrediente

  • Salam de biscuiţi reţetă
  • 1 kg biscuiti simpli
  • 1 pachet margarina
  • 1 l lapte
  • 6 linguri cacao cacao
  • 1/2 kg rahat
  • 12 linguri de zahar
  • facultativ 4-5 linguri visinata
  • 1 cescuta visine din visinata
  • miez de nuca

Mod de preparare

Punem biscuitii intr-o tava la cuptor pe care-i vom lasa 10 minute la foc potrivit, pana devin crocanti. La fel procedam si cu miezul de nuca,dupa care le maruntim cu ajutorul unui sucitor. Topim margarina peste care adaugam laptele,zaharul si cacaoa cernuta. Se tine pe foc pana se topeste zaharul. Separat intr-un vas mai adanc rupem biscuitii racoriti si turnam peste ei siropul caldut (nu fierbinte), visinata si fructele si rahatul taiat cubulete. Amestecam cu atentie pana se incorporeaza tot siropul. Tapetam diferite forme cu folie transparenta peste care punem biscuitii.


Dam la frigider pentru 5-6 ore sau de preferat chiar a doua zi. Salamul de biscuiti crocanti se serveste felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci