Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti cu rahat este o prajitura delicioasa bine cunoscuta cu mici modiicari. Rupe biscuitii in bucati si pune-i intr-un vas mare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Ingrediente

  • Salam de biscuiţi reţetă
  • 1 l lapte
  • 15 linguri de zahar
  • cinci linguri cu varf de cacao
  • zahar vanilat
  • 250 grame unt
  • esenta de rom
  • 700 grame biscuiti simpli
  • 200 grame stafide
  • 200 grame rahat
  • 200 grame nuci.

Mod de preparare

Salamul de biscuiti cu rahat este o prajitura delicioasa bine cunoscuta cu mici modiicari. Rupe biscuitii in bucati si pune-i intr-un vas mare. Adauga rahatul taiat bucati, nucile sfaramate bucatele si stafidele.
Pune intr-un vas, pe foc, o lingura de zahar si las-o sa se topeasca, fara sa se arda. Adauga putina apa, cateva linguri, si cand s-a desfacut tot zaharul caremelizat, adauga laptele si restul de zahar. Cand s-a topit bine zaharul, da deoparte si dupa ce s-a racorit, adauga unt, cacao si arome.
Lasa sa se racoreasca bine, cat sa poti baga degetul, si rastoarna totul peste amestecul cu biscuiti. Amesteca. Imparte in doua sau trei si, folosind folii de celofan, formeaza “salamul”. Da la rece si serveste taiat in felii, simplu sau cu frisca.


Se poate da salamul de biscuiti prin nuca se cocos, iar apoi se taie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc